NEWPORT Real Estate
Uw partner in Huisvesting en Vastgoed

Maatschappelijk vastgoed

Hieronder het overzicht van de Maatschappelijk projecten:

Portfolio

Waardebepaling van religieus vastgoed

Waardebepaling van religieus vastgoed

Beschrijving NEWPORT Real Estate voert met regelmaat door het hele land waardebepalingen uit voor haar opdrachtgevers. Dit gaat in samenwerking met RELIPLAN uit Amsterdam, landelijke specialist in religieus en maatschappelijk vastgoed. Bij een waardebepaling worden de locatie en het gebouw beoordeeld op de huidige bestemming, toekomstige gebruiksmogelijkheden, bouwkundige staat en courantheid voor de verhuur, verkoop of herontwikkeling. Voor meer informatie over een waardebepaling van uw religieus of maatschappelijk vastgoed – in verband met verhuur, verkoop, hergebruik – neem contact op met Dirxander Vat (06 22 384 559).

Klant Reliplan B.V.

Aankoop Kerkgebouw Baak

Aankoop Kerkgebouw Baak

Beschrijving In samenwerking met Reliplan heeft NEWPORT Real Estate namens een ondernemer de Sint Martinuskerk in het dorp Baak (gemeente Bronckhorst) aangekocht. Hiermee krijgt deze Rooms-Katholieke kerk, ook wel geheten de ‘kathedraal van Baak’, naar een ontwerp van Alfred Tepe na 132 jaar een nieuwe functie. De nadruk zal liggen op culturele activiteiten zoals klassieke (orgel)concerten, bruiloften, kerkdiensten, bedrijfsbijeenkomsten, kunstexposities, strijkensembles of bijvoorbeeld een uitvoering van de Matthäus-Passion. Vanuit de passie voor historische gebouwen en klassieke muziek, in het bijzonder van toetsinstrumenten, is in samenwerking met Reliplan een zoektocht gestart naar een geschikte locatie voor genoemde activiteiten. Reliplan heeft deze gepassioneerde ondernemer geadviseerd en begeleid bij de aankoop van het kerkgebouw. Het rijksmonument wordt komend jaar van binnen aangepakt om te kunnen voldoen aan zijn nieuwe functie. In het eerste kwartaal van 2024 zal, als alles volgens plan verloopt, het gebouw weer geopend worden voor publiek.

Type project Aankoopbegeleiding

Klant Reliplan B.V.

Kloostercomplex Haastrecht

Kloostercomplex Haastrecht

Beschrijving NEWPORT Real Estate heeft klooster Sint-Gabriël aan de Provincialeweg Oost 60 – 62 in Haastrecht verkocht aan ontwikkelaar/belegger Dunavast Sonneborgh. Bij de planontwikkeling, marktconsultatie, zorginvulling en verkoop zijn de paters Passionisten door ons geadviseerd en begeleid. Afgelopen twee jaar hebben wij hard gewerkt aan een toekomstbestendige en sociaal-maatschappelijke invulling van ouderenzorg in het brede segment. Het klooster en de kerk worden getransformeerd en op het kloosterterrein worden twee nieuwbouw voorzieningen gerealiseerd met totaal 84 tot 90 hoogwaardige woonzorgeenheden voor ouderen met een zorgindicatie. Beoogde zorgexploitanten zijn Het Ouden Huis, Amarehuis (Fundis) en Wonen bij September. Zo kunnen het klooster, de Gabrielkerk, de kloostertuin en het clubhuis van Jeugdvereniging Gabriël behouden blijven. In samenwerking met: Passionisten Nederland, gemeente Krimpenerwaard, bureau Wissing, Reliplan, IOB, IDDS, Broomans, PwC, TeekensKarstens, Dunavast en Sonneborgh. Voor vragen over uw religieus & maatschappelijk vastgoed kunt u altijd contact met ons opnemen.

Type project Gebiedsontwikkeling/ Verkoop Maatschappelijk vastgoed

Opdrachtgever Congregatie Passionisten Nederland

Verhuur aan SGZ & JGZ Zoetermeer

Verhuur aan SGZ & JGZ Zoetermeer

Beschrijving NEWPORT Real Estate heeft in opdracht van Hillborgh de verhuur van circa 700 m² kantoor/maatschappelijke ruimte aan SGZ & JGZ begeleid. In kantoorgebouw Bredewater 26 Zoetermeer zijn op begane grond niveau twee van de drie kantoorvleugels verhuurd aan Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) en Jeugdgezondheidszorg (JGZ) voor respectievelijk een gezondheidscentrum met huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten en een consultatiebureau. De locatie B26 is gelegen in de gebiedsontwikkeling “De Entree” te Zoetermeer en op de lange termijn komen hier 5.000 tot 6.000 woningen met circa 10.000 bewoners. SGZ & JGZ hebben besloten vanaf medio 2023 alvast een vestiging te openen in de nieuwe stadswijk De Entree. De verbouwing en verhuizing staan gepland in de eerste helft van 2023.

Type project Verhuur Kantoor- en Maatschappelijke ruimten

Opdrachtgever Hillborgh BV / Bredewater 26 BV

Verkoop zorgcomplex JP Thijsselaan Gouda

Verkoop zorgcomplex JP Thijsselaan Gouda

Beschrijving Onderstaand zorgcomplex bestaande uit 12.115 m² grond en circa 8.000 m² vloeroppervlak aan de Jac. P. Thijsselaan 45 te Gouda is door NEWPORT Real Estate succesvol verkocht aan een projectontwikkelaar. In de voorbereiding van de verkoop heeft NEWPORT de vastgoedafdeling en het bestuur van Rivierduinen geadviseerd bij de herontwikkelingsmogelijkheden. In overleg met stedenbouwkundig bureau Wissing is een uitgebreide Gebiedsvisie met randvoorwaarden opgesteld. De gemeente Gouda werkt mee aan de beoogde herontwikkeling tot woon/zorglocatie passend in de omgeving. Deze openbare verkoopprocedure is verlopen onder toezicht van het College Sanering Zorginstellingen. NEWPORT Real Estate trad namens GGZ Rivierduinen op als vastgoedadviseur en verkopend makelaar.

Type project Verkoop zorgvastgoed

Opdrachtgever Stichting GGZ Rivierduinen

Aanhuur Weisshorn 173 Eindhoven

Aanhuur Weisshorn 173 Eindhoven

Beschrijving Deze nieuwbouwlocatie gelegen aan de Weisshorn 173 te Eindhoven is door NEWPORT Real Estate aangehuurd van vastgoedbelegger AML Vastgoed / Curae Management uit Den Haag. NEWPORT Real Estate trad op als vastgoedadviseur en aanhurend makelaar namens de Claris Zorggroep met vestigingen in Wassenaar, Amsterdam, de Bilt, Den Haag, Gouda en IJsselstein. De nieuwbouw van deze luxueuze zorgvilla van circa 1.800 m² vloeroppervlak met riante tuin, beschikt over 26 een- en tweepersoons appartementen, verdeeld over 2 verdiepingen die variëren van 35 tot 53 m² en beschikken over een eigen, luxe badkamer met toilet. Zorgvilla Weisshorn wordt gerealiseerd voor dementerende ouderen uit de regio Eindhoven. De oplevering is gepland medio 2023.

Type project Maatschappelijk Vastgoed

Opdrachtgever Claris Zorggroep

Aanhuur Jac. P. Thijsselaan 47 Gouda

Aanhuur Jac. P. Thijsselaan 47 Gouda

Beschrijving Deze bestaande zorglocatie gelegen aan de Jac. P. Thijsselaan 47 te Gouda is door NEWPORT Real Estate aangehuurd van vastgoedbelegger AML Vastgoed / Curae Management uit Den Haag. NEWPORT Real Estate trad op als vastgoedadviseur en aanhurend makelaar namens de Claris Zorggroep met vestigingen in Wassenaar, Amsterdam, de Bilt en Den Haag. Het verouderde zorggebouw wordt getransformeerd tot een luxueuze zorgvilla van circa 1.800 m² vloeroppervlak met riante tuin, bestemd voor 26 zorgeenheden voor dementerende ouderen uit de regio Gouda. De oplevering is gepland begin 2022.

Type project Aanhuur maatschappelijk vastgoed

Opdrachtgever Claris Zorggroep

Groenezoom Rotterdam

Groenezoom Rotterdam

Beschrijving Onderstaand kerkgebouw met bijzalen en twee appartementen aan de Groenezoom in Rotterdam-Vreewijk is door NEWPORT Real Estate, in samenwerking Reliplan Maatschappelijk Vastgoed verhuurd en daarna verkocht aan vastgoedbelegger Westpoint Beheer B.V. uit Rotterdam. De huurder is Stichting House of Worship Hulanda, een kerkgenootschap uit Curacao met een vestiging in Nederland sinds 2016. NEWPORT Real Estate trad op als vastgoedadviseur / makelaar namens de gebouweigenaar het Amerikaanse kerkgenootschap Community of Christ.

Type project Verkoop Maatschappelijk vastgoed

Opdrachtgever Amerikaanse kerkgenootschap Community of Christ

Twee locaties Leger des Heils, Goes

Twee locaties Leger des Heils, Goes

Beschrijving NEWPORT Real Estate heeft in samenwerking met Reliplan heeft twee gebouwen van het Leger des Heils in Goes verkocht aan Bogor Projectontwikkeling uit Gorinchem. De voormalig kledingwinkel aan de Leliestraat 24 is per 1 juli is getransporteerd. Reliplan heeft het Leger des Heils geadviseerd bij de herontwikkeling van de Leliestraat tot een woningbouwlocatie. Het korpsgebouw aan de Ravelijn de Groene Jager 70-72 is per 1 september getransporteerd en word een kleinschalig zorgcomplex. Het Leger des Heils heeft recent haar nieuwbouwcomplex Klein Frankrijk 17 te Goes betrokken waarin alle activiteiten zijn geconcentreerd.

Type project Verkoop twee oude kerklocaties

Opdrachtgever Leger des Heils

CompaNanny huurt kerkgebouw, Amsterdam

CompaNanny huurt kerkgebouw, Amsterdam

Beschrijving In het souterrain van de monumentale Maarten Luther Kerk wordt medio 2018 een nieuwe KDV/BSO vestiging geopend. Deze kerk is gelegen aan de Dintelstraat 134 in de Rivierenbuurt, Amsterdam-Zuid. In overleg met het kerkbestuur en de gemeente Amsterdam is een passend ontwerp gemaakt en vergunning aangevraagd voor deelgebruik van deze fraaie kerk. NEWPORT Real Estate heeft CompaNanny geadviseerd en begeleid bij het aanhuurtraject, i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed.

Type project Aanhuur kerkgebouw voor nieuwe locatie

Opdrachtgever CompaNanny

Verkoop zorglocatie Curium-LUMC, Gouda

Verkoop zorglocatie Curium-LUMC, Gouda

Jeugdzorginstelling Curium-LUMC heeft NEWPORT Real Estate i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed opdracht gegeven de zorglocatie aan de Jac.P. Thijsselaan 47 t verkopen. Het pand heeft ca. 800 m² vloeroppervlak verdeeld over 2 lagen met een perceel van ca. 2.800 m². Voordat de verkoop start wordt door NEWPORT Real Estate een haalbaarheidsstudie gedaan naar de verkoopmogelijkheden.

Type project Verkooptraject

Opdrachtgever Curium-LUMC

Verkoop Turfmarkt 111, Gouda

Verkoop Turfmarkt 111, Gouda

Beschrijving NEWPORT Real Estate heeft i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed uit A'dam de Turfmarkt 111 in het historische centrum van Gouda verkocht in opdracht van het Leger des Heils. Dit Rijksmonumentale grachtenpand heeft dienst gedaan als kerkgebouw met diverse bijzalen en een dubbele bovenwoning. De nieuwe eigenaar, een particulier echtpaar uit Gouda, gaat het pand herontwikkelen voor eigen bewoning op de begane grond met gebruik van de fraaie stadstuin, en één of twee appartementen op de verdiepingen voor de verhuur.

Type project Verkooptraject monumentaal pand Gouda

Opdrachtgever Leger des Heils

Nieuwe vestiging CompaNanny, Amsterdam

Nieuwe vestiging CompaNanny, Amsterdam

Beschrijving CompaNanny Nederland krijgt in Amsterdam een nieuwe vesting voor haar KDV/BSO organisatie op de hoek Schinkelkade/Vaartstraat. Op deze locatie wordt momenteel door Ten Brinke Bouw & Ontwikkeling dit fraaie appartementencomplex gerealiseerd met Vesteda als belegger. NEWPORT heeft i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed de maatschappelijk plint op de begane grond aangehuurd namens huurder CompaNanny. Oplevering van het project staat gepland begin 2018.

Type project Nieuwe locatie

Opdrachtgever CompaNanny

Verhuur Derde Oosterparkstraat Amsterdam

Verhuur Derde Oosterparkstraat Amsterdam

Beschrijving Na vertrek van de huurder "Bont voor Dieren" was de gebouweigenaar het Leger des Heils op zoek naar een vervangende huurder met een "maatschappelijke" doelstelling. NEWPORT Real Estate heeft i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed uit Amsterdam de kantoorruimte aan de Derde Oosterparkstraat 271 verhuurd. De nieuwe huurder is NedLes (www.nedles.nl), deze organisatie biedt Nederlandse les aan anderstaligen (statushouders, expats etc.). De kantoorruimte inclusief leslokalen is opgeknapt en wordt begin februari 2017 in gebruik genomen. NedLes werd geadviseerd door Huurdersland

Type project Kantoorruimte verhuurd aan NedLes, Amsterdam

Opdrachtgever Leger des Heils

Verkoop kerkgebouw Apeldoorn

Verkoop kerkgebouw Apeldoorn

Beschrijving Na een intensief verkooptraject heeft NEWPORT Real Estate i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed de Beekstraat 14-16 te Apeldoorn verkocht in opdracht van het Leger des Heils. Dit pand uit 1894 heeft ruim 100 jaar dienst gedaan als kerkgebouw met diverse bijzalen, inclusief een dubbele bovenwoning. Direct gelegen naast het voormalige V&D complex in Apeldoorn en op steenworpafstand van winkelcentrum Oranjerie aan de hoofd winkelstraat. In nauw overleg met bureau Delfgou is een herbestemmingstudie uitgevoerd en zijn met de gemeente de transformatie scenario's overlegd. De taxatie specialisten van Reliplan hebben het pand vervolgens getaxeerd. Tijdens het gehele verkoopproces heeft leegstandbeheerder Gaphh de ruimten gevuld met een passende anti-kraak oplossing. De nieuwe eigenaar gaat het pand herontwikkelen tot zorgstudio's in nauwe samenwerking met de gemeente en een zorgpartij.

Type project Verkoop en herbestemming

Opdrachtgever Leger des Heils

Aankoop pastorie Vorden

Aankoop pastorie Vorden

NEWPORT Real Estate heeft in opdracht van een particuliere opdrachtgever en in samenwerking met Reliplan de voormalige pastorie aan de Ruurloseweg 103 in Vorden (gem. Bronckhorst) aangekocht

Type project Aankoop

Opdrachtgever RELIPLAN

Verhuur en verkoop kerkgebouw, Den Haag

Verhuur en verkoop kerkgebouw, Den Haag

Beschrijving NEWPORT Real Estate heeft in opdracht van het Leger des Heils en in samenwerking met Reliplan het Rijks monumentale kerkgebouw aan de Prinsegracht 57, Den Haag centrum verhuurd en verkocht. Het kerkgenootschap van het Leger des Heils heeft hier bijna 100 jaar gekerkt. De huurder is een religieuze stichting actief in Den Haag en omstreken die het gehele pand van ca. 2.000 m² inclusief grote zaal en diverse bijruimten in gebruik heeft genomen. De koper is een particuliere vastgoedbelegger/investeerder uit Noordwijk. Voor het Leger des Heils is met succes de gehele marketing, verhuur, verkoop als beleggings object, het overleg met de gemeente, de contractafhandelingen en transport notaris begeleid.

Type project Verhuur en verkoop

Opdrachtgever Leger des Heils