NEWPORT Real Estate
Uw partner in Huisvesting en Vastgoed

Maatschappelijk vastgoed

Hieronder het overzicht van de Maatschappelijk projecten:

Portfolio

Kloostercomplex Haastrecht

Kloostercomplex Haastrecht

Beschrijving De Congregatie der Passionisten Nederland heeft NEWPORT Real Estate ingeschakeld als strategisch vastgoedadviseur voor de toekomstplannen van kloostercomplex Sint-Gabriël te Haastrecht. Dit historische klooster is gelegen aan de Hollandse IJssel tussen Gouda en Oudewater en bestaat uit een terrein van 2,8 ha. met circa 5.000 m² gebouwoppervlak. In overleg met de stakeholders, de gemeente Krimpenerwaard en stedenbouwkundig bureau Wissing zal een Gebiedsvisie worden uitgewerkt waarna tot verkoop en heronwikkeling zal worden overgegaan. Een bijzondere opdracht om aan te mogen werken.

Type project Gebiedsontwikkeling/ Verkoop Maatschappelijk vastgoed

Opdrachtgever Congregatie Passionisten Nederland

Verkoop zorgcomplex JP Thijsselaan Gouda

Verkoop zorgcomplex JP Thijsselaan Gouda

Beschrijving Onderstaand zorgcomplex bestaande uit 12.115 m² grond en circa 8.000 m² vloeroppervlak aan de Jac. P. Thijsselaan 45 te Gouda is door NEWPORT Real Estate succesvol verkocht aan een projectontwikkelaar. In de voorbereiding van de verkoop heeft NEWPORT de vastgoedafdeling en het bestuur van Rivierduinen geadviseerd bij de herontwikkelingsmogelijkheden. In overleg met stedenbouwkundig bureau Wissing is een uitgebreide Gebiedsvisie met randvoorwaarden opgesteld. De gemeente Gouda werkt mee aan de beoogde herontwikkeling tot woon/zorglocatie passend in de omgeving. Deze openbare verkoopprocedure is verlopen onder toezicht van het College Sanering Zorginstellingen. NEWPORT Real Estate trad namens GGZ Rivierduinen op als vastgoedadviseur en verkopend makelaar.

Type project Verkoop zorgvastgoed

Opdrachtgever Stichting GGZ Rivierduinen

Verhuur Jac. P. Thijsselaan 47 Gouda

Verhuur Jac. P. Thijsselaan 47 Gouda

Beschrijving Deze bestaande zorglocatie gelegen aan de Jac. P. Thijsselaan 47 te Gouda is door NEWPORT Real Estate aangehuurd van vastgoedbelegger AML Vastgoed / Curae Management uit Den Haag. NEWPORT Real Estate trad op als vastgoedadviseur en aanhurend makelaar namens de Claris Zorggroep met vestigingen in Wassenaar, Amsterdam, de Bilt en Den Haag. Het verouderde zorggebouw wordt getransformeerd tot een luxueuze zorgvilla van circa 1.800 m² vloeroppervlak met riante tuin, bestemd voor 26 zorgeenheden voor dementerende ouderen uit de regio Gouda. De oplevering is gepland begin 2022.

Type project Verhuur maatschappelijk vastgoed

Opdrachtgever Claris Zorggroep

Groenezoom Rotterdam

Groenezoom Rotterdam

Beschrijving Onderstaand kerkgebouw met bijzalen en twee appartementen aan de Groenezoom in Rotterdam-Vreewijk is door NEWPORT Real Estate, in samenwerking Reliplan Maatschappelijk Vastgoed verhuurd en daarna verkocht aan vastgoedbelegger Westpoint Beheer B.V. uit Rotterdam. De huurder is Stichting House of Worship Hulanda, een kerkgenootschap uit Curacao met een vestiging in Nederland sinds 2016. NEWPORT Real Estate trad op als vastgoedadviseur / makelaar namens de gebouweigenaar het Amerikaanse kerkgenootschap Community of Christ.

Type project Verkoop Maatschappelijk vastgoed

Opdrachtgever Amerikaanse kerkgenootschap Community of Christ

Twee locaties Leger des Heils, Goes

Twee locaties Leger des Heils, Goes

Beschrijving NEWPORT Real Estate heeft in samenwerking met Reliplan heeft twee gebouwen van het Leger des Heils in Goes verkocht aan Bogor Projectontwikkeling uit Gorinchem. De voormalig kledingwinkel aan de Leliestraat 24 is per 1 juli is getransporteerd. Reliplan heeft het Leger des Heils geadviseerd bij de herontwikkeling van de Leliestraat tot een woningbouwlocatie. Het korpsgebouw aan de Ravelijn de Groene Jager 70-72 is per 1 september getransporteerd en word een kleinschalig zorgcomplex. Het Leger des Heils heeft recent haar nieuwbouwcomplex Klein Frankrijk 17 te Goes betrokken waarin alle activiteiten zijn geconcentreerd.

Type project Verkoop twee oude kerklocaties

Opdrachtgever Leger des Heils

CompaNanny huurt kerkgebouw, Amsterdam

CompaNanny huurt kerkgebouw, Amsterdam

Beschrijving In het souterrain van de monumentale Maarten Luther Kerk wordt medio 2018 een nieuwe KDV/BSO vestiging geopend. Deze kerk is gelegen aan de Dintelstraat 134 in de Rivierenbuurt, Amsterdam-Zuid. In overleg met het kerkbestuur en de gemeente Amsterdam is een passend ontwerp gemaakt en vergunning aangevraagd voor deelgebruik van deze fraaie kerk. NEWPORT Real Estate heeft CompaNanny geadviseerd en begeleid bij het aanhuurtraject, i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed.

Type project Aanhuur kerkgebouw voor nieuwe locatie

Opdrachtgever CompaNanny

Verkoop zorglocatie Curium-LUMC, Gouda

Verkoop zorglocatie Curium-LUMC, Gouda

Jeugdzorginstelling Curium-LUMC heeft NEWPORT Real Estate i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed opdracht gegeven de zorglocatie aan de Jac.P. Thijsselaan 47 t verkopen. Het pand heeft ca. 800 m² vloeroppervlak verdeeld over 2 lagen met een perceel van ca. 2.800 m². Voordat de verkoop start wordt door NEWPORT Real Estate een haalbaarheidsstudie gedaan naar de verkoopmogelijkheden.

Type project Verkooptraject

Opdrachtgever Curium-LUMC

Verkoop Turfmarkt 111, Gouda

Verkoop Turfmarkt 111, Gouda

Beschrijving NEWPORT Real Estate heeft i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed uit A'dam de Turfmarkt 111 in het historische centrum van Gouda verkocht in opdracht van het Leger des Heils. Dit Rijksmonumentale grachtenpand heeft dienst gedaan als kerkgebouw met diverse bijzalen en een dubbele bovenwoning. De nieuwe eigenaar, een particulier echtpaar uit Gouda, gaat het pand herontwikkelen voor eigen bewoning op de begane grond met gebruik van de fraaie stadstuin, en één of twee appartementen op de verdiepingen voor de verhuur.

Type project Verkooptraject monumentaal pand Gouda

Opdrachtgever Leger des Heils

Nieuwe vestiging CompaNanny, Amsterdam

Nieuwe vestiging CompaNanny, Amsterdam

Beschrijving CompaNanny Nederland krijgt in Amsterdam een nieuwe vesting voor haar KDV/BSO organisatie op de hoek Schinkelkade/Vaartstraat. Op deze locatie wordt momenteel door Ten Brinke Bouw & Ontwikkeling dit fraaie appartementencomplex gerealiseerd met Vesteda als belegger. NEWPORT heeft i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed de maatschappelijk plint op de begane grond aangehuurd namens huurder CompaNanny. Oplevering van het project staat gepland begin 2018.

Type project Nieuwe locatie

Opdrachtgever CompaNanny

Verhuur Derde Oosterparkstraat Amsterdam

Verhuur Derde Oosterparkstraat Amsterdam

Beschrijving Na vertrek van de huurder "Bont voor Dieren" was de gebouweigenaar het Leger des Heils op zoek naar een vervangende huurder met een "maatschappelijke" doelstelling. NEWPORT Real Estate heeft i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed uit Amsterdam de kantoorruimte aan de Derde Oosterparkstraat 271 verhuurd. De nieuwe huurder is NedLes (www.nedles.nl), deze organisatie biedt Nederlandse les aan anderstaligen (statushouders, expats etc.). De kantoorruimte inclusief leslokalen is opgeknapt en wordt begin februari 2017 in gebruik genomen. NedLes werd geadviseerd door Huurdersland

Type project Kantoorruimte verhuurd aan NedLes, Amsterdam

Opdrachtgever Leger des Heils

Verkoop kerkgebouw Apeldoorn

Verkoop kerkgebouw Apeldoorn

Beschrijving Na een intensief verkooptraject heeft NEWPORT Real Estate i.s.m. Reliplan Maatschappelijk Vastgoed de Beekstraat 14-16 te Apeldoorn verkocht in opdracht van het Leger des Heils. Dit pand uit 1894 heeft ruim 100 jaar dienst gedaan als kerkgebouw met diverse bijzalen, inclusief een dubbele bovenwoning. Direct gelegen naast het voormalige V&D complex in Apeldoorn en op steenworpafstand van winkelcentrum Oranjerie aan de hoofd winkelstraat. In nauw overleg met bureau Delfgou is een herbestemmingstudie uitgevoerd en zijn met de gemeente de transformatie scenario's overlegd. De taxatie specialisten van Reliplan hebben het pand vervolgens getaxeerd. Tijdens het gehele verkoopproces heeft leegstandbeheerder Gaphh de ruimten gevuld met een passende anti-kraak oplossing. De nieuwe eigenaar gaat het pand herontwikkelen tot zorgstudio's in nauwe samenwerking met de gemeente en een zorgpartij.

Type project Verkoop en herbestemming

Opdrachtgever Leger des Heils

Aankoop pastorie Vorden

Aankoop pastorie Vorden

NEWPORT Real Estate heeft in opdracht van een particuliere opdrachtgever en in samenwerking met Reliplan de voormalige pastorie aan de Ruurloseweg 103 in Vorden (gem. Bronckhorst) aangekocht

Type project Aankoop

Opdrachtgever RELIPLAN

Verhuur en verkoop kerkgebouw, Den Haag

Verhuur en verkoop kerkgebouw, Den Haag

Beschrijving NEWPORT Real Estate heeft in opdracht van het Leger des Heils en in samenwerking met Reliplan het Rijks monumentale kerkgebouw aan de Prinsegracht 57, Den Haag centrum verhuurd en verkocht. Het kerkgenootschap van het Leger des Heils heeft hier bijna 100 jaar gekerkt. De huurder is een religieuze stichting actief in Den Haag en omstreken die het gehele pand van ca. 2.000 m² inclusief grote zaal en diverse bijruimten in gebruik heeft genomen. De koper is een particuliere vastgoedbelegger/investeerder uit Noordwijk. Voor het Leger des Heils is met succes de gehele marketing, verhuur, verkoop als beleggings object, het overleg met de gemeente, de contractafhandelingen en transport notaris begeleid.

Type project Verhuur en verkoop

Opdrachtgever Leger des Heils